965 51 70 58 - Plaza Iglesia, 1- 03810 Benilloba ayuntamiento@benilloba.es

L’arribada del Patge Reial per recollir les cartes dels xiquets de Benilloba i anunciar l’arribada dels Reis Mags de l’Orient, que manté el seu recorregut tradicional per la carretera de Cocentaina, va ser seguida per centenars de persones a la plaça de l’església.

Una multitud de xiquets esperava l’emissari reial amb tota la il·lusió i amb les cartes perquè aquest les faça arribar als Reis Mags que arribaran a Benilloba el  dia 5 de gener a partir de les 18.30 hores per la carretera de Cocentaina.

Com mana la tradició, els Quintos que estrenen títol amb l’arribada de l’any nou, són els encarregats d’organitzar els actes de benvinguda a Ses Majestats. Els xiquets que van formar una llarga cua a l’església de Benilloba, van gaudir del berenar preparat pels joves que faran 18 anys aquest 2017.

Cap d’Any i Volta dels Quintos

Com és habitual a Benilloba el nou any el van rebre els Quintos i gran quantitat de persones a la plaça de l’Església on les campanades van sonar puntualment per marcar l’entrada al 2017.

Al dia següent, els nous Quintos van ser els protagonistes del dia amb la Volta dels Quintos, que van començar per casa del primer tinent d’alcalde de Benilloba, Germán González, a qui van dedicar una cançoneta acompanyats dels músics del Cor Parroquial.

Els joves van seguir casa per casa cantant i venent calendaris per tal d’arreplegar els diners que  han de servir per finançar les Danses.

Desviament carretera

La cavalcada dels Reis Mags a Benilloba manté el recorregut tradicional recuperat l’any passat que obligarà a tallar el trànsit per Benilloba des de les 18.15 hores a les 19.00 hores del 5 de gener amb l’autorització de la Jefatura Provincial de Tráfico, de la Conselleria d’Obres Públiques i amb la supervisió de la Guàrdia Civil.

El desviament del trànsit que ha sigut autoritzat serà, sense tallar la cruïlla de Benifallim a Cocentaina, per les següent carreteres, CV787, CV785, CV781 i CV770 (Benifallim, Penàguila i Benasau), així com la carretera de Cocentaina-Gorga, la CV706.Cartell cavalcada

Patge Reial

Patge Reial