965 51 70 58 - Plaza Iglesia, 1- 03810 Benilloba ayuntamiento@benilloba.es
La reducció del deute i el control de la despesa permeten a l’Ajuntament presentar uns comptes sanejats que augmenten la partida dedicada a les inversions fins als 19.000 euros

El Ple de l’Ajuntament de Benilloba ha donat llum verda als comptes municipals per a l’any 2019 amb el vot favorable dels grups de Compromís i Partit Socialista i sense cap oposició, comentari, esmena o proposta del PP que no es va presentar al Ple.

El primer tinent d’alcalde, Germán González, va ser l’encarregat de defensar un pressupost que s’enfila fins als 573 mil euros i en el qual destaca “la partida d’inversions, que s’ha duplicat i que supera els 19.000 euros”, el regidor també a explicat que “s’ha reduït la despesa dels crèdits bancaris -tots demanats per l’anterior corporació-, un objectiu que també ens marquem este any en què esperem cancel·lar tres crèdits més, un que finalitza a l’abril i dos més que volem amortitzar fent un esforç econòmic que ens permet la millora dels comptes”.

Ana Delia Gisbert, alcaldessa de Benilloba, ha assenyalat que “el pressupost continua amb la línia dels anteriors comptes d’estabilitat i contenció de la despesa amb l’objectiu de fer més eficient l’Ajuntament”. Respecte de les inversions previstes, la primera edil ha explicat que “la partida inclou els diners destinats a les direccions de quatre obres que estan  punt d’executar-se en el marc de les inversions financerament sostenibles. També la part corresponent al Pla d’Obres i Serveis amb que es preveu recuperar les antigues cases dels mestres, davant de la Casa del Metge i també s’invertirà en senyalística turística i en una estació meteorològica que posarem en marxa amb l’Institut i la Universitat d’Alacant i que ens permetrà entrar a la xarxa d’Avamet”.

La primera edil també ha destacat respecte al deute de l’Ajuntament que “la legislatura finalitza amb els resultats que ens havíem marcat a l’inici, un Ajuntament sanejat econòmicament i amb el deute pràcticament inexistent. De tots el crèdits que estàvem pagant, amb els seus interessos, ens quedarem amb un i haurem rebaixat el deute de 200.000 euros fins a uns 50.000 que es continuaran pagant a través de les quotes. I pel que fa a les factures a proveïdors hem fet net i tan sols resta per pagar el deute amb la depuradora i alguna cosa més”

El Ple celebrat dilluns també va aprovar demanar una subvenció per a dur a terme la secció de patrimoni cultural del catàleg de proteccions.