965 51 70 58 - Plaza Iglesia, 1- 03810 Benilloba ayuntamiento@benilloba.es
L’actuació de Dani Miquel, l’exhibició dels històrics “subhastadors de Benilloba” o les activitats infantils principals atractius d’un Mercat de Divendres Sant que augmenta les parades i l’oferta gastronòmica i de productes de proximitat respecte l’any passat.
Benilloba es prepara per a viure dos dies intensos amb la celebració de la XII edició del Mercat de Divendres Sant els pròxims 14 i 15 d’abril amb una oferta tant d’activitats com de parades del mercadet que augmenta de manera significativa respecte d’anteriors edicions.
L’actuació de Dani Miquel, el cantacançons, és el principal atractiu per als més joves, que també comptaran amb activitats infantils tant divendres com dissabte i animació amb mag i humorista al teatret de les moreres.
Una de les principals novetats serà l’exhibició divendres dels “subhastadors”, la professió que va ocupar durant anys a molts benillobers que recorrien milers de quilòmetres cada any per vendre els productes que es fabricaven a Benilloba i la fama dels quals arriba fins a la fi del món conegut (l’antic, clar està). La recreació d’una subhasta real, amb autèntics subhastadors servirà per recordar i conèixer la dura feina que feien i que els allunyava del seu poble i les seues famílies durant mesos.
A llarg de divendres i dissabte, 14 i 15 d’abril, els principals carrers de Benilloba es transformaran per acollir el Mercat Tradicional amb els embotits típics, dolços i mones de Pasqua, formatges, ceràmica, gastronomia local per comprar o tastar, productes artesanals i vins o cerveses artesanals entre moltes altres propostes.
El Mercat obrirà les seues portes el divendres 14 d’abril a les 9 del matí i a banda de les prop de quaranta paradetes que ja han confirmat la seua presència, la regidoria de Turisme, Festes i Tradicions ha dissenyat una oferta complementària que, a més de la clàssica mostra de telers i miniatures de telers -en perfecte funcionament-, a la Llar del Jove, també es podrà visitar l’exposició “Benillobers als Estats Units d’Amèrica”, d’Enric Morrió i la possibilitat de tastar una paella gegant o gaudir d’una partida de pilota.
Jordi Jiménez, regidor de Festes i Tradicions ha destacat “la gran acollida de la nova proposta per al Mercat de Divendres Sant amb dos dies de duració. L’any passat ens vam arriscar molt i va costar de convèncer a la gent del nou format, però va ser tal l’èxit que moltes parades van esgotar el seu gènere”.
El regidor benillober ha apuntat que “aquest any continuem creixent i tindrem més parades que l’any passat amb una oferta més diversa de productes i també més activitats complementàries, amb l’actuació de Dani Miquel, mag, humorista, jocs infantils, exposicions, pilota valenciana, paella gegant i de la que em sent més orgullós, una recreació de la feina que ha fet famosa Benilloba arreu, la dels subhastadors”.