965 51 70 58 - Plaza Iglesia, 1- 03810 Benilloba ayuntamiento@benilloba.es

foto 5Benilloba no ha faltat amb la seua tradicional cita amb l’Aurora el dia de Sant Vicent que s’ha escoltat en el recorregut dels carrers de Benilloba des de les sis del matí per a cantar als sants que decoren el municipi en forma de taulellets.

A les sis del matí ha començat l’Aurora a la Casa Abadia, on els membres de la coral i veïns han arreplegat el retor, Don Ramon Micó -també sacerdot de la parròquia de El Salvador de Cocentaina-, que els ha rebut amb beguda i pastes per agafar forces, després de la primera estrofa.

La comitiva s’ha desplaçat a casa de l’alcaldessa, Ana Delia Gisbert, a qui han dedicat la segona estrofa de tota l’Aurora i, com no, han agafat més forces encara amb el menjar i begudes típiques que els esperaven. Costum que és d’agrair, ja que l’Aurora de Benilloba compta amb 23 estrofes més, totes elles amb la mateixa tonada.

A partir d’eixe moment, i fins passades les vuit del matí, el grup ha recorregut el carrers buscant els taulellets amb els sants que han rebut el respecte del poble de Benilloba en forma de música i cançons personalitzades per a cadascú d’ells.

La pluja ha fet acte de presència poc abans de finalitzar el recorregut, encara que no ha aconseguit deslluir l’Aurora que, com és costum, ha finalitzat cantant “Las mañanitas” davant de l’església. Després, no podia faltar l’esmorzar de germanor amb bunyols i xocolata calenta.

A les deu del matí, la processó dels “combregats” ha encetat el seu recorregut per dur la comunió a casa dels malalts i al migdia, les instal·lacions de les antigues escoles, han acollit la tradicional “torrà”, en la qual bona part del poble es dona cita per a dinar a l’aire lliure carn a la brasa.