965 51 70 58 - Plaza Iglesia, 1- 03810 Benilloba ayuntamiento@benilloba.es

Benilloba commemora la Diada del 9 d’Octubre el pròxim cap de setmana amb un complet programa d’activitats entre divendres 7 i diumenge 9 d’octubre que inclouen l’obra «El verí del teatre», de Rodolf Sirera; la presentació del llibre de Vicent Flor «Societat Anònima»; i la colla de dolçaines i tabals «El Cocó» amb muixeranga, ball de bastons i el tradicional concurs de paelles.

Divendres, la companyia Saineters representarà a l’Auditori de Benilloba «El verí del teatre», de Rodolf Sirera a partir de les 20.30 hores. Traduïda a més de 15 idiomes i representada en diferents continents, és l’obra més coneguda del dramaturg català. Escrita al 1978, és un dels textos més intrigants, interessants i amb més tensió del teatre contemporani.

L’obra reflexiona sobre l’art i la vida, la ficció i la veritat a través d’un estudi sobre el comportament humà. És una crítica sobre l’ètica de la interpretació i també sobre l’ètica com espectadors, tant en un espectacle com a la vida real. Els espectadors podran gaudir simplement d’un «thriller» que els farà passar una bona estona o veure també la forta càrrega de crítica social que incorpora.

Les entrades es poden comprar en taquilla el mateix dia de la representació, al preu de 5 euros, així com al restaurant «les Moreres» i la botiga del carrer Colón al llarg de la setmana.

Dissabte, la Casa de la Cultura, Vicent Flor presentarà el seu llibre «Societat Anònima. Els valencians, els diners i la política» a partir de les 20 hores. En aquest assaig, escrit per a un públic no especialitzat i amb voluntat combativa, s’analitzen, i es critiquen, alguns dels problemes estructurals que pateixen la majoria dels cinc milions de valencians: la invisibilització per part dels mitjans i polítics espanyols, la corrupció, el model productiu centrat en la rajola, la pobresa, l’infrafinançament, la subordinació dels valencianoparlants, el pretés «poder valencià»…, i es proposen algunes alternatives a la situació actual.

Diumenge, la celebració de la Diada valenciana adquirirà un to més festiu i cultural, amb la colla de dolçaines i tabals «El Cocó», acompanyada de muixeranga i ball de bastons, a partir de les 12 del migdia, per finalitzar amb el tradicional concurs de paelles a les Antigues Escoles.

cartell 9 octubreEls actes del 9 d’Octubre finalitzaran dimarts 11 amb una cercavila des del col·legi fins la plaça de l’Ajuntament, lectura del manifest i dansà.