965 51 70 58 - Plaza Iglesia, 1- 03810 Benilloba ayuntamiento@benilloba.es

El llibre, a cavall entre l’assaig i la investigació, recull un total de seixanta sis llegendes recopilades per Sara Llorens de la tradició oral de pobles de la Marina Baixa entre el 1927 i 1928.

L’Aula Universitària de Benilloba de la Universitat d’Alacant organitza dissabte la presentació del llibre del doctor i professor de la UA, Joan Borja «Les llegendes secretes de Sara Llorens. Llegendes alacantines», que ha editat el Departament de Filologia Catalana.

La presentació es farà a la Casa de la Cultura a partir de les 20.15 hores del dissabte 22 d’octubre i contarà amb la presència de l’autor, Joan Borja, a més de l’escriptor de Benilloba i també professor de la UA, Ximo Espinós i l’alcaldessa de la localitat, Ana Delia Gisbert.

Borja, que també és director del departament de Publicacions i Investigació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, va trobar el rastre del treball de Sara Llorens de Serra (Argentina, 1881-Perpinyà, 1954), a l’Abadia de Montserrat, a l’arxiu del Cançoner Popular de Catalunya a una carpeta titulada Llegendes alacantines, que comptava amb 226 fulls, el que va motivar la recerca del doctor Joan Borja i que va culminar amb la publicació d’aquest llibre.

En total el llibre recull seixanta sis llegendes que l’escriptora catalana va recopilar entre els anys 1927 i 1928 a través de tres informadors de Bolulla (Marina Baixa). Les llegendes corresponen a històries que es transmetien de forma oral en diferents pobles de la Marina Baixa, de forma que es troben escenes de Xàbia, Dénia o Formentera, a més de Bolulla, entre altres poblacions de la comarca.

Llibre Joan Borja