965 51 70 58 - Plaza Iglesia, 1- 03810 Benilloba ayuntamiento@benilloba.es

El Ple de l’Ajuntament aprova demanar la declaració de Bé de Rellevància Local a la Generalitat. És la primera actuació formal del Consistori per evitar la completa degradació de l’estructura.

Benilloba, 16 de març de 2017

El Ple de l’Ajuntament de Benilloba ha aprovat demanar a la Generalitat la declaració de Bé de Rellevància Local del Molí del Salt amb l’objectiu de protegir-lo de la degradació progressiva que pateix l’estructura que es troba abandonada pels seus propietaris.

Jordi Jiménez, regidor responsable de defensar el punt de l’ordre del dia, ha explicat que “aquesta és la primera actuació formal que realitza el Consistori per protegir el Molí del Salt, una vegada superat el tràmit ja podrem exigir a la propietat que actúe per evitar la degradació de l’estructura del Molí”. Segons Jiménez, “l’objectiu no és  un altre sinó recuperar este patrimoni històric i industrial del nostre poble, però per això cal seguir unes normes i això estem fent en comunicació sempre amb la Conselleria. És cert que abans, des de l’Ajuntament s’havien posat en contacte amb els propietaris, però sempre parlem de converses informals, ara volem actuar amb les lleis per davant, altrament seria qüestió de temps que el Molí del Salt desaparega”.

El Ple Ordinari celebrat la vesprada del dimecres 15 de març, també va aprovar l’ordenança reguladora dels preus públics al municipi. Una ordenança general que després s’haurà de desenvolupar en cada cas concret i que de fet permetrà al Consistori establir preus per la prestació de diferents serveis.

També es va acordar encomanar a la Prefectura provincial de trànsit la tramitació dels procediments administratius en matèria sancionadora derivats d’infraccions en matèria de trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial al municipi.

Per últim el Ple va aprovar els nous preus de la piscina municipal per al pròxim estiu, un punt en què el regidor responsable de l’àrea, Germán González, va explicar que “amb la nova gestió pública de la piscina hem aconseguit rebaixar els costos d’explotació prop de cinc mil euros, passant de més de 15.000 el primer any a poc més de 10.000 l’últim. Malgrat tot, el servei continua sent deficitari i en contra de la nostra voluntat i obligats pel pla d’ajustament econòmic aprovat per l’anterior Corporació, ens hem vist obligats a incrementar la taxa, com ens exigeix el Ministeri, encara que el mínim que hem pogut.  De fet, si un usuari compra el passe més car de la temporada d’estiu, pagarà 0,45€/dia. Hem ajustat tot el possible. Nosaltres pensem que a Benilloba hi havia molt marge per reduir despeses, com hem demostrat en la piscina o en les festes”.