965 51 70 58 - Plaza Iglesia, 1- 03810 Benilloba ayuntamiento@benilloba.es

IMG_1078L’XI edició del Mercat Tradicional de Benilloba, celebrat els passats divendres i dissabte, va superar totes les expectatives de l’organització registrant una massiva afluència de públic que va gaudir de les més de quaranta parades que oferien una amplia oferta de productes així com dels tallers infantils, la mostra de boixeteres o l’exposició de telers i telers en miniatura.

Al voltant de 3.000 persones van passar al llarg dels dos dies de duració per la fireta de Benilloba que aquesta any ha arribat a la seua onzena edició amb un record en l’oferta d’expositors i públic.

Divendres va ser el dia que va registrar una afluència més important de visitants que van superar les previsions tant de l’organització com dels firaires, alguns dels quals van veure com esgotaven les existències dels seus productes al llarg del matí, com el cas de la cervesa artesana o els formatges.

Els visitants van gaudir de productes d’artesania i gastronomia local de les diverses carnisseries i els forns, així com formatges, mel i confitures artesans, oli ecològic, mintxos, vins de Gorga i Agres o ulleres de fusta entre moltes altres propostes.

Les activitats paral·leles també van ser un èxit, especialment els tallers infantils a càrrec de Papallona Teatre organitzats per la Universitat d’Alacant, la mostra de telers en miniatura, la presentació del llibre de Manel Arcos “El robatori de Benimassot” o la paella gegant que va esgotar tots els tiquets.

La fireta també va reservar un espai dedicat a les associacions locals, on els més joves, com l’associació “Conills de Porxi” de Benilloba, van mostrar les seues habilitats amb tota mena de manufactures; les mestresses van estar presents amb la seua clàssica “mostra de boixeteres” o els ecologistes de “El Rentonar” que no han faltat a la seua cita amb Benilloba un any més.

Jordi Jiménez, regidor de Turisme, Festes i Tradicions, ha destacat la “gran resposta de públic que hem tingut, ha superat totes les nostres previsions, però també les dels mateixos comerciants, alguns dels quals han esgotat les existències en poques hores”.

“La principal novetat d’aquest any ha sigut el format de la fireta, de dos dies de duració i això s’ha notat. El primer dia ha funcionat molt bé, mentre que dissabte no ha vingut tanta gent, encara que els comerciants ens han explicat que els ha anat millor del que esperaven i que tornaran l’any vinent. En general estem contents, amb dos dies donem l’oportunitat de vindre a gent que el divendres no pot i ja estem treballant en ampliar l’oferta complementària per al pròxim any per fer el Mercat Tradicional més atractiu encara”, ha assegurat Jiménez.

Divendres Sant va finalitzar amb la tradicional processó que va recórrer els carrers del poble i dissabte una partida de pilota a la plaça l’Omet va servir per posar punt i final a l’XI Mercat Tradicional de Benilloba de 2016.